D02 – Col·leccionisme i col·leccionista…parlem-ne (II) : Recomanacions (a2)

Si algun lector d’aquest primer grup d’entrades, mes generalista sobre el col·leccionisme, interessat en el contingut d’aquest bloc, li faig avinent les meves vivències al respecte, i que comparteixo :

 • Participar, visitar i conèixer fires, mercats i trobades especifiques sobre la modalitat de col-leccionisme al que estiguem aficionats.
  Moltes vegades, en aquests esdeveniments acostuma a haver-hi una gent assídua amb qui et vas trobant, amb els quals es pot interrelacionar i compartir espais de temps e intercanvis mes enllà de la pròpia trobada.
 • Cal tenir sempre agrupades aquelles peces repetides de la nostra col·lecció, aquelles de les quals hem obtingut un exemplar en millors condicions, o d’aquelles que no son prioritàries respecte del objectiu principal de la col·lecció : ens permetran d’una part donar sortida a algunes peces, recuperar part de la inversió o tenir disponibles per a noves adquisicions o troballes, però sobretot afavorint els intercanvis.
 • Escoltar i compartir coneixement, resoldre dubtes, i/o conèixer situacions que es puguin haver trobat… amb aficionats de la mateixa o semblant afinitat.
 • Si es tracta d’elements fabricats en un lloc determinat, documentacions referides a algun indret…es aconsellable esbrinar informacions addicionals al respecte, que ens ajudaran a entendre-ho millor.
 • Si la temàtica ho permet, aconseguir un catàleg on hi surtin totes les peces, ens ajudarà a : 1.ratificar el nombre de varietats i els diferents anys; 2.generalment tenen uns preus orientatius de mercat, en funció de l’oferta, que ens pot ajudar en el moment de la compra; 3.per la seva valoració, també ens definirà quins exemplars son mes buscats, o menys disponibles.
 • No descartem d’entrada cap fira o esdeveniment, per petit que sigui, o potser per la temàtica pensem que no es per a la nostra afició o temàtica; de vegades les temàtiques mes concretes, no solen tenir-les a primera vista; cal preguntar.
 • Fem confiança als establiments habitual son hi compren amb assiduïtat, i amb preus correctes : seran els millors proveïdors per a la nostra col·lecció, tant d’objectes, de material per a l’organització, com d’informacions complementaries que de segur us podran interessar.
 • En aparells mecànics, de motor…cal posar en funcionament la maquinaria de forma periòdica, i de conèixer-ho per poder fer les tasques mínimes de manteniment…
 • Cal mantenir un llistat d proveïdors de materials i peces de manteniment en aparells mecànics o de motor, i d’aquells establiments de segon ma que ens podrien facilitar…
 • Recollir revises, articles, manuals, referencies… to tallo que ens ajudi a fer mes compacte i entenedora la nostra col·lecció.
 • Impliquem a algú mes en el coneixement de la nostra col·lecció, en la localització dels seus elements ; ens ajudarà a valorar-la i amb la seva opinió millorar-la.
 •  Afavorim la visita a veïns, escoles o persones interessades : donarà un valor afegit a la nostra dedicació
 • Res no s’aprèn i menys en col·leccions…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.