C02- …al meu fill

Aquest es un dels objectius del bloc : intentar tractar els temes comptables, com si els hi expliques a algú de la família, o a algú que no ha tingut que utilitzar-ho.
I potser la primera pregunta es, perquè necessito portar o dedicar temps a registrar operacions de l’activitat econòmica, sinó li veig el profit…perquè el mes fàcil es dir-li a una assessoria que ho faci per complir les obligacions fiscals i mercantils, bàsicament. Hi ha molta gent que ho fa.
Potser amb una reflexió hem servirà per convencet : l’empresa (botiga o autònom…) es una persona jurídica amb personalitat pròpia, dinàmica, obligacions, que té els seus daltabaixos… molta similitud amb el que ens passa a les persones.
El símil seria amb nosaltres mateixos : si tenim quelcom de salut, tenim la possibilitat (i anem) al nostre metge de capçalera, i com que suposem que no sempre té es dades actualitzades, normalment ens demana unes analítiques que ens donaran l’estat de determinats paràmetres per on ell/a valorar els símptomes, fer un diagnòstic i proposar una medicació per a redreçar novament la nostra salut. D’aquestes analítiques comparatives es poden extreure tendències i l’evolució en el temps.
Doncs a la nostra empresa també tenim elements que ens poden ajudar a veure “la salut de la mateixa”, hi han els estats financers, determinats tests que podem adaptar, podem tenir comparatives d’altres anys, podem veure l’evolució de cada partida…molta informació que no la consultem, treballem, o ens hi aturem una estona a veure el que ens diu.
Per tant es com si a nivell personal ens féssim els anàlisis mèdics, però ja en tinguéssim prou en fer-los…si no els hi donem importància, els símptomes o la malaltia poden empitjorar.
Resumint : si tenim eines, utilitzem-les; si logrem el mes aviat possible detectar desviacions, ens serà molt mes  lleuger posar-hi remei; si esperem a tenir un balanç a final d’any i a lo millor la desviació ha començat al mes de gener, les possibilitats de redreçar seran mes feixugues…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.