L01- Cirerencs i lloraquins de segles abans…

Dins del quadre d’esglesies del bisbat de Tarragona hi ha molt poques parroquies amb un fons vermell; a la comarca de la Conca hi ha un sol cas : son el d’aquelles esglesies on, els llibres parroquials, han estat cremats o desapareguts, i la Cirera-Llorac es aquest cas.
Podrem intuir persones que s’identifiquen en parroquies i esglesies d’arreu com originaris de La Cirera i/o del terme de LLorac, amb matitzacions : estem documentant moments en que les dades son transmeses oralment i es pot donar la circumpstancia de que, o haguin estat / viscut una bona part de la seva vida a La Cirera i/o LLorac, que els primers records vivencials fossin a La Cirera i/o LLorac, o que realment hi haguin nascut, perque hi residien els seus pares. En alguns casos el trasllat a altres indrets vindra obligada per la propia subsistencia i, alguns fills en edat jove, hauran de cercar nous indrets on arrelar i fer familia. En aquests casos l’existència de camins remaders propers, farà que trobem membres del nostre municipi al Vendrell, Calafell, Torredembarra i llocs propers.
Això ens permetra identificar persones que hauran trepitjat aquests carrers, camins i camps coneguts, la nostra  esglesia, o viure en alguna de les cases antiges del poble; son persones aillades en l’espai temps, però que també ens ajuden a situar i apropar-nos a la nostra historia petita historia local.
Desde mitjans del segle XIX ja tenim altres alternatives : els censos de població continuats fins als nostres dies (consultables a l’arxiu comarcal) i, a partir de les darreres decades del segle XIX, el Registre Civil supleix aquesta manca de llibres de l’esglesia que, de poder-los consultar, podrien aportar-nos informació valuosisima i complementaria de com ha anat evolucionant el poble, la seva gent, i les seves costums


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.