L30 – “Joc de cartes” visita Santa Coloma…(D04)

Ahir a la nit, i en aquest programa de TV3 hi va participar el Restaurant de “La Barbacana”, que fa pocs anys s’ha traslladat a la ubicació actual, uns metres mes enllà d’on havia estat.
Un primer encert del programa va ser fer compartir aquest establiment colomí, amb dos altres de Cervera i un de Sant Guim de Freixenet, ubicats aquests dins del que es la comarca de La Segarra.
He de reconèixer que malgrat haver passat moltes vegades per davant, no hi havia entrat, ja que el tenir casa pròpia al costat de Santa Coloma, només anem al restaurant en comptades ocasions; el que no obsta perquè ahir tinguéssim una aproximació a qui en son els propietaris, els espais interiors, el que en pensen i el seu tarannà…
Dels plats preparats a l’edició d’ahir, cal destacar uns primers com els cigronets, una amanida, o un timbal de salmó i advocats; dels segons també amb una presentació acurada, sobresortien una galta guisada amb patates, una espatlleta, o unes costelles de xai a la brasa; uns postres de diferents varietats de pastissos que, en general, combinaven una cuina de proximitat, amb productes km. 0, i cuina de mercat.
Només voldria destacar dues coses : la sinceritat de tots els participants de puntuar als companys “rivals” sense estratègies per  perjudicar, fet que ha passat en alguna altra ocasió al programa, i la segona el fet de que el triple empat amb nota (en la primera classificació) ratifica la qualitat dels concursants.
Al final la puntuació definitiva del Marc Ribas, va definir el guanyador, sense que la resta de no guanyadors desmereixessin la seva professionalitat i qualitat.
El resultat definitiu va donar com a guanyador al Hostal-Restaurant “Nobadis” de Cervera, amb un 7,9 final, i en segona posició “La Barbacana”, a solament una dècima, 7,8, i que va rebre també el “segell blau”, per el seu compromís mediambiental.
Felicitar i agrair a la Maria Casajuanes i al Tomàs Valencia per aquest treball acurat, i desitjar molt d’èxit en tots el sentits, que de segur els hi vindrà amb la repercussió dels milers de persones seguidors del programa, i hauran ressituat a Santa Coloma de Queralt, com un referent que mereix una visita, i no solament gastronòmica…
El restaurat el localitzareu ràpid : si veniu de Igualada/La Panadella, heu d’entrar al poble i seguir tot recte; mes enllà d’una part de la carretera que s’estreny, ja quasi i sereu. Si veniu de Montblanc, Sarral o Rocafort, es entrant al poble, a uns 100 metres de la rotonda.
Anoteu les dades : “Restaurant La Barbacana”; adreça :  Carretera de Montblanc 22 – Santa Coloma de Queralt –  telèfon : 977 880 640.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.