D08 – Els requisits d'una col.lecció… (a4)

Si ens ajustem a la definició de la paraula “requisit”, veuren que diu que es la condició necessaria per a alguna cosa, i per tant podem : que es requisit per a tenir l’aplicació X, tenir un mobil de determinada capacidad, o que per accedir a un determinat lloc es requisit ser soci o haver adquirit l’entrada. En l’àmbit d’aquest bloc també podem definir aquells parametres o condicions que hauria de tenir una col.lecció :
Espai i entorn adients : segons el volum de les peces de la col·lecció hi em de dedicar un espai suficient i que, en cap cas, ocupi habitacions de la nostra vida privada o familiar. Si tenim una col·lecció de vehicles, cal al menys tenir una nau on tenir-los protegits, o uns garatges que ens facin la mateixa funció. Normalment una gran majoria de col·leccions ocupen espais, armaris, o classificadors facilment consultables i traslladables.
L’entorn també dona sentit a la pròpia col·lecció i la vincula amb l’espai col·lectiu proper; dificilment tindríem una col·lecció d’estris de pesca en una ciutat o província de l’interior, a excepció de que estigui vinculada a la nostra pròpia historia o activitat professional.
Sequenciació i ordre : Tots els objectes de la nostra colecció han de tenir un fil conductor que els uneixi i els hi dongui una unitat, un lligam continuat que ens permeti seguir els diferents objectes i afavorir la seva localització.
Cada objecte ha de tenir una vida propia, una història o qualitat al darrera : cada peca de la col.lecció ha de reflexar el qu aporta a la mateixa : si son peces singulars, el detall de cada inscripció, la localització d’on l’hem trobada, …; cada peca es unica i junt amb les altres forma una secuenciació .no hi poden haver peces repetides, llevat d’una significació especial.
No pot ser un magatzem : les col.leccions son espais vius, on revisar, cercar noves adquisicions, interessar-se per el propi funcionament…; es una afició per gaudir,no per tenir guardada.
Sempre hi haura una peca que ens falti : sempre es quelcom viu, i el limit nomes el posarem nosaltres; caldra sempre dedicar-hi recursos limitats i  presupostats que no afectin la nostra vida familiar.
Compartir i socialitzar : La col.lecció es quelcompersonal, que no sempre serem capaços de fer compartir amb la familia, però si que s molt asenllable compartir aquesta afició amb altres coleccionistes en dires i trobades, i a la vegada compartir el nostre coneixement, i escoltar el dels demes en aquesta tematica.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.