L50 – Santa Maria de Montargull, o com el “google” ens traeix… (G02)

Aquests mesos propers i, superat el confinament, he programat dedicar-me les setmanes d’estiu a incloure entrades de La Cirera, altres indrets del municipi de Llorac i a tot allò que pot ajudar a conèixer millor aquesta part de la Conca de Barberà. Una metodologia habitual, és la de cercar el que diuen altres web’s i hemeroteques, sobre aquestes contrades; en algun cas he demanat la modificació d’algunes informacions que, argumentades, podien ajudar a una millor identificació i localització dels llocs. Aquest és el cas de Montargull
Avui per avui, si visitem Montargull, i cerquem una web oficial com la de la Diputació de Tarragona, ens diu que estem davant de l’església de Santa Maria, però nosaltres, i tots els veins, sabem que es tracta de l’esglèsia de Sant Jaume, i cada 25 de juliol, celebrem l’aplec. En el propi lloc no hi ha cap identificació, ni element arquitectònic, que ens pugui rebatre l’error informatiu de la Diputació; si l’indret ens ha agradat podem penjar e identificar fotogràficament el paisatge o les construccions a un bloc, al “instagram”, a l’apartat de “comentaris de viatges”, o similar de forma errònia (e involuntària) reproduint aquesta incorrecció.
Aquesta “confusió” es produeix a la web del Àrea de Cultura de la “Diputació de Tarragona”, concretament al “Mapa de recursos culturals” que reproduïm en la consulta d’aquesta setmana :

Informació que apareix a la cerca de : Mapa de recursos culturales, pestanya “General”
Informació a la pestanya de “Especifica”…

El que pot haver succeït, al ésser un espai enrunat, per la coincidència del nom Montargull, és que hagi estat més fàcil cercar a “google”, que no pas buscar informació al propi indret. El que potser hauria d’haver alertat no solament al redactor, al supervisor, a qui ho va penjar a la web, a algun treballador o a algun tarragoní, o veí… és haver-ho comentat. Penso que la millor “alerta” era detectar que, aquest altre Montargull, no estava a la província de Tarragona, sinó a Lleida (municipi d’Artesa de Segre). Espero que la Diputació rectifiqui, per aquest “lapsus” difícilment justificable…

AFEGITÓ 25.05.2020 – Acabo de rebre un correu electrònic de la Diputació de Tarragona, en que hem comenten que trameten el meu mail (amb aquesta entrada al bloc) a la persona responsable d’aquest programa, perquè ho contrasti i valori la seva modificació, si s’escau.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.