L51 – Aquest estiu… turisme del país, a les nostres viles (F03)

Tinc la creença de que aquesta pandèmia ens haurà fet replantejar moltes qüestions, sobre les nostres activitats d’oci i de consum, tal com ho fèiem fins ara.
A la ralentització econòmica, i al ritme de retorn a un grau d’activitat més sostenible, moltes economies domèstiques, hauran vist reduïda la seva capacitat d’estalvi (i també d’endeutament per a temes d’oci), i potser faran una mirada més propera per substituir les destinacions més llunyanes i exòtiques.

És evident que els que cerquen platja, no els veurem per la Baixa Segarra, però si que hi ha al·licients per fer petites sortides, o escapades per aquells dies sense sol, o que no tinguin definit on volem anar…

I per això cal mobilitzar tot l’enginy, el talent i la creativitat per fer que les nostres viles de la Baixa Segarra, continuïn éssent aquests racons, visitables un a un, amb la càmera fotogràfica  i el mòbil, amb la passejada tranquil·la, i la tarja de crèdit al cotxe, gaudint dels capvespres, o dels colors de la natura i dels camps de cereals…, i fent una mirada als nostres carrers  i places, perquè s’emportin la seva millor imatge.

Perquè els pobles són el paisatge viu de pedres d’anys, de finestres amb flors, o al portal, de llocs on seure amb calma, gaudint de la marinada que sempre s’agraeix, o creuar-se amb un veí, que us pot oferir conversa…però també els dies de festa s’omplen de familiaritat i veïnatge, d’una alegria sana en entorns inimaginables, i on tothom hi és benvingut.

Però també per fer un àpat informal a la terrassa d’algun dels bars de la Plaça Major de Santa Coloma, o a algun restaurant on podreu gaudir de cuina catalana, amb producte proper, o alguna de les botigues de pa, de carnisseria…on podeu emportar-vos quelcom per a degustar a casa o a l’apartament…

No us vull donar més dades : segur que tornareu…i tots agrairem la vostra mirada cap a aquestes contrades, que lluiten, de valent, per mantenir la seva essència…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.