L60 -Montargull : un aplec diferent, per un any diferent…(G05)

Crec que totes les persones que vàrem participar dels actes a Montargull, el passat divendres, érem conscients d’aquesta situació que ens envolta i ens angoixa.
El veure’ns amb la mascareta, determinats fets habituals que ens apropen (una abraçada, donar la pau, una encaixada de mans…), són actes ara limitats, i que reforcen encara més aquest caire de prevenció què cal adoptar en tot moment.
L’aplec és sencill i familiar, amics i veïns que apreciem l’indret ens hi apleguem cada any la festivitat de Sant Jaume.

Hi ha la millor voluntat d’organitzar, cuidar i mantenir lliure de matolls i herbes l’esplanada on s’hi farà la missa i el camí d’accés a l’església, què començarà un recorregut cap a una restauració que ens permeti aixoplugar-nos-hi, i gaudir d’aquesta arquitectura de fa segles…

Montargull, és un indret elevat, un lloc on fer-hi una missa a l’exterior, es converteix amb un repte contra la marinada, però ens hi ajuda l’advocació a Sant Jaume. Aquest any el berenar ha estat una molt bona coca i una ampolla d’aigua, que són d’agrair i què han substituït al tradicional pa amb oli i sucre, o amb vi, de les darreres edicions, fruit també de les limitacions sanitàries.
També ens va acompanyar l’Esbart Dansaire de l’Alt Gaià, amb diferents peces ballades, que complementen l’Aplec, tot apreciant la seva dedicació i noves coreografies què demostren el creixement qualitatiu any rere any…

Ara tots ens acostarem a Montargull, a fer-hi una ullada de les aus que hi fan estada dins del seu recorregut, per gaudir de les estrelles, d’algun planeta què esporàdicament es deixa veure, o per sentir aquesta marinada que refresca, en temps prou escalfats…tot poden ser raons o excuses per acosta’ns-hi, però sobre tot amb respecte per la natura i per les restes d’un poble, testimoni d’uns anys i unes vivències que no volem oblidar…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.