L140,,- 2ª Fira d’Entitats a Santa Coloma de Queralt – 28 de maig del 2022…(D22)

Aquest dissabte passat va tenir lloc, l’edició de la Segona Fira d’Artesania, Comerç i Entitats de Santa Coloma de Queralt, on hi vaig oassejar una estona, i copsar l’ambient i l’activitat.

D’entrada he de reconeixer la meva errada de no haver valorat la Plaça del Castell, dels possibles stands i del que si feia, ja que al trobar stands de les diferents entitats, no vaig caure en que hi podien haver un altre espai de la fira, especialment quan el espai de la Plaça Major quedava parcialment buit.

Potser el que hem va despistar es la barreja d’stands entre entitats, comerços i artesania, fet aquest que es podria haver obviat amb l’edició dels expositors i/o la seva ubicació, i el nom de l’establiment i la seva vinculació amb Santa Coloma de Queralt.

Per als comerciants representava un handicap tenir una botiga oberta, i tenir d’estar també a la fira, i per tant esmerçar esforços i personal en mantenir dos punts de venda oberts, amb l’afegitó de que el posible visitant havia de recorre’s tota la fira per localitzar-los.

La Nova Conca descriu la fira com “exitosa”, es cert, però sota quins parametres fa aquesta afirmació ?, respecte a les entitats o als comerciants ?, per el nombre de visitants, o per les vendes assolides ?…

Crec que els organitzadors i les entitats participants haurien de fer una valoració dels objectius que es pretenen, i del que es vol potenciar; en aquests anys hem vist com hi han hagut diferents intents i noms de fires i trobades festives que no han arrelat ni tingut continuitat, i per tant cal trobar la singularitat que té Santa Coloma, en ambits de proximitat, i potenciar-los.

Fer per fer les coses, o perque ens arriba una subvenció no es el camí : el que cal es que el marxant que pugui venir detecti que Santa Coloma té clar quin esdeveniment promociona i el visitant què arriba amb l’intenció de veure la Fira, trobi allò especìfic que ha vingut a cercar o espera trobar-hi : amb tot hem de recuoerar una reputació comercial, en aquesta etapa post-covid, i on les coses les hem de plantejar d’una forma diferent…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.