L144,,- Un CCC (Col.lectiu de Cultura Colomina), és possible a Santa Coloma de Queralt ?… (D24)

Després d’aquests dos anys de pandèmia, moltes activitats d’associacions, col.lectius, de cultura popular i tradicional, a l’esport… s’han vist sotregades per la priorització dels recursos de les administracions per aquest factor, i també, moltes de les activitats tardaran a recuperar la seva normalitat i freqüència.mAlgunes activitats, també s’hauran vist limitades per l’ajustament en els ingressos : menys dotació de les administracions, menys ingressos per activitats, i menys activitats per manca d’espectadors o per el neguit e incerteses.

Aquesta entrada vol reflexionar sobre la possible creació d’un òrgan col.lectiu, no formal, que pogués coordinar, alguna de les qüestions que referim :

 1. Hi ha veins de Santa Coloma, i rodalies, que estem a més d’una entitat.
 2. Es podrien consensuar actes, per evitar la coincidència dels mateixos en dies i horaris.
 3. Aquest col.lectiu no formal, no tindria estructura orgànica, i serviria per consensuar i/o compartir temes i cercar un canal de comunicació associativa, i no es perd la identitat associativa.
 4. Ajudaria a coordinar programes entre entitats, especialment en aniversaris, commemoracions de poble o en les festes majors.
 5. Permetria reforçar els actes amb més gent, per la millora de l’agenda d’actes, per una informació mes detallada, què arribaria a tots els socis de les entitats agrupades.
 6. Possibilitat de facilitar descomptes i bonificacions creuades, entre les entitats integrants del col.lectiu, com si fossin socis de la mateixa entitat convocant.
 7. Donar suport a entitats amb menys recursos, o membres, facilitant la col.laboració, l’ajuda o la cessió de materials…
 8. Establir sinergies en els que un treball conjunt pugui ajudar a reduir despeses, per exemple compartint una seu social varies entitats…
 9. Compartir l’edició d’un butlletí digital, informatiu de totes les entitats i activitats, per fomentar la participació
 10. Millorar la presencia als mitjans de comunicació i/o xarxes socials.

  Tot això també podria representar una millora de la interlocució enfront de l’Ajuntament o altres institucions, i una millor relació entre tots…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.