C79,,- L’exemplaritat dels clubs…

Ha estat aquest mes de setembre què, en una entrevista on hi participava l’entrenador del “Paris Saint Germain PSG” i un dels jugadors mediàtics de l’equip, i a pregunta dels periodistes, sobre si pensaven què podien fer els desplaçaments de l’equip, en tren, és van possar a riure, imatge ampliament difosa i que avargonyeix…
En part, perquè no es plantejava que hi anessin amb el tipus de tren i recorregut que fan servir molts dels francesos cada dia per als seus desplaçaments : aquesta opció de transport es plantejava fer-la en TGV, trens d’alta velocitat, comoditat i adaptats, que té una xarxa d’enllaços a les principals ciutats on tenen la seu la majoria dels equips rivals.
Mentre què, la majoria de ciutadans, valoren qualsevol estalvi en energies, tant per el seu cost com per l’increment de preus, com per la solidaritat amb el canvi climàtic cada vegada més evident, i la limitació d’aquests recursos naturals…
Uns d’altres – els esportistes d’elit – poden ser insolidaris i, si fos el cas, llogar un jet privat per a algun dels seus desplaçaments, amb el consum desmesurat de recursos, d’aquestes opcions.

Publicat a “El Pais”, 6 setembre 2022

Però també hi ha una altra despesa relacionada amb el transport dels equips professionals, i és la tenir autocars logotipats i acondicionats per a l’ús de cada equip, amb una rendibilitat i/o viabilitat dubtosa.
Son autocars pintats amb els colors de l’equip, amb un disseny singular, I que s’utilitzen per als desplaçaments; si tenim en compte que cada 15 dies el calendari fa que el partit es desenvolupi a “casa”, els messos de vacances… la seva utilització és molt puntual.
Per exemple : si un partit d’un dels equips de Barcelona, es juga a Málaga, els jugadors, tècnics i directius aniran en aviò o tren i, nomès, els desplaçaments entre l’estadi, i l’hotel, i/o l’aeroport… es realitzarien en aquest autocar “oficial”, que haurà d’haver fet aquest mateix recorregut (Barcelona a Málaga i retorn) “vuit”, amb el cost de gasolina que representa, el del(s) conductor(s), dietes…
Hi poden haver moltes formes de mantenir l’imatge del club però també cal, una part d’imaginació, una valoració d’aquestes despeses, i un grau important d’exemplaritat respecte als valors que els clubs defensen…

Imatges dels autocars del Barça i del Espanyol…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.