L06 – Montargull : 10 anys recuperant i retornant la memòria…(G01)

Aquest any no hem pogut estar a la celebració de l’Aplec, com en anys anteriors, però el vídeo enregistrat ens mostra la capacitat de convocatòria d’un llogaret, tranquil i solitari al llarg de l’any i que, per una estona, recobra la vitalitat d’un indret que havia estat un nucli viu al voltant de l’església de Sant Jaume.
Crec que és un encert de la Junta,  de totes les persones implicades, i/o que ens sentim properes el donar continuïtat a aquesta activitat, tot consolidant-la en el calendari estiuenc. Són també deu anys que es ratifiquen i, per tant, una tradició que esperem recuperi l’esperit i la memòria de l’indret i de la seva església.
No sóc partidari de comparances, perquè cada lloc és singular, però sí que els indrets on si fan activitats de forma regular, mantenen amb més facilitat un aire actiu  i, a la vegada, faciliten el coneixement i l’apropament de noves persones que ho volen redescobrir.
Montargull vol conjugar aquest esperit de tranquil·litat, i de refugi d’aus i animals, que hi troben la serenor de la seva quietud per a fer-hi estada, o lloc de pas, amb el recull de les tradicions que li donen memòria.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.