L09 – Temps de sega, temps de festa…

Recollida la collita, i superats els neguits que comporta des de la sembra, és el moment de fer un descans, i aprofitar per fer les festes majors, a una gran majoria de pobles al voltant de la diada de Santa Maria. Però també és el moment de retrobament a moltes esglésies, ermites, o indrets on l’estiu és el temps propici de la trobada, la xerrada, la missa i, en moltes ocasions, un pa amb oli i sucre, prou modest, però que ens recorda temps familiars.
Veure els camps daurats, jo diria “pentinats” després de passar-hi les segadores, la palla a punt de ser embalada, i el camp amb un respir fins a la propera campanya, són etapes al llarg de l’any que ens fan veure el paisatge,  del verd inicial, fins al daurat, tot un seguit de tonalitats, que formen part del nostre entorn.
La festa és un altre requisit imprescindible d’aquest procés vital : el de compartir la feina feta, i de fer-ho amb veïns i amics, tot donant gràcies per les benediccions que rebem…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.