L14 – SMB2020 : Sant Magí de Brufaganya : el camí i la perseverança d’una gent i d’uns pobles… i un estímul per a conèixer la nostra història. (B01)

Fa uns cinc anys que vàrem descobrir aquest indret què es va convertir en una referència estiuenca; el lloc crida : a les fonts sempre brolla, un doll abundant i fresc, d’aquesta aigua que reanima i, en moments més puntuals, als actes a dalt al Santuari : Aplecs, Concerts i actuacions…
Cal esmentar el treball continuat de la Junta i voluntaris dels Amics de Sant Magí, per a habilitar i adequar racons i espais què ajudaran a gaudir de l’estada als visitants i gent que s’hi apropi.
Sant Magí de Brufaganya és un lloc de trobada : el Sant ens hi convida, un indret envoltat de natura, amb el silenci propi del lloc; les taules, en els dies d’actes, conviden també a la conversa i al retrobament amb veïns i coneguts d’altres indrets…
Però aquest lloc ha estat molt més, un monestir (ara enrunat), amb una vida conventual, uns registres i unes documentacions,  ara dipositades a l’Arxiu del Bisbat de Tarragona (AHAT), que ens parlarìen de vivències arrelades en el passat, de persones, i de fets.
L’aniversari de l’any proper, ens hauria d’encoratjar a endinsar-nos en el coneixement, la repercussió i projecció de la seva vida monàstica, del lloc i del seu entorn. Aquesta documentació està ara digitalitzada i pot ser consultable des de casa; segur que quan hi tornem a pujar, ens ajudarà a percebre aquesta vitalitat que va tenir i la importància que té, avui, per a tots el seu redescobriment…

Fotografies del dia 21 d’agost : sopar a la fresca abans del concert i sardanes a fora…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.