M32 – Joaquim Forcada Monés, i “Construcciones y Servicios, S.A.”… (FOR10)

Més enlla de la seva participació, com a empresaris individuals amb el seu germá, en diferents promocions immobiliaries, volia fer esment a aquesta empresa, que consta també a la seva esquela. Cal dir que hi ha poc rastre de les activitats, del grau de participació accionarial d’en Forcada Monés, o de la seva implicació com a directiu.
CONSTRUCCIONES y SERVICIOS, S. A.
El nom d’aquesta societat apareix en diferents esqueles de persones, o familiars, dels accionistes, entre elles, la primera, d’en Joaquim Forcada Monés :

La Vanguardia, 30 de novembre de 1924
La ‘esposa de Eusebio Monés Vives, a la Vanguardia el 24 de juny de 1932
Filla d’en Ferrer,a la Vanguardia de 1 febrer de 1923; en aquesta data no tenia pare.
Esquela a La Vanguardia del 27 de setembre de 1926

Aquestes esqueles ens ratifiquen que aquesta empresa esta operativa al menys en el periode 1923-1935, resultat d’analitzar l’epoca en que s’insereixen.
D’altra banda també podem entreveure una vinculació amb les families Forcada, Ferrer, Mila i Queralt que intentarem ratificar.
Cal també veure l’implicació del Sr. Josep Ferrer, en el negoci d’aquesta Societat, i de com en parla “El Diluvio” edició del 15 de maig de 1921, que reproduim parcialment, encara que en la seva totalitat esta incorporat a l’entrada M30 d’aquest bloc :

Podem trobar informació relacionada amb aquesta Societat al “Arxiu Contemporani de Barcelona”, en diferents expedients sobre la conservació de l’arbrat de Barcelona, i que reproduim en la consulta adjunta :

Entre d’altres espais arbrats, i de l’enunciat dels documents es ratifica la seva implicació en els Jardins de Montjuich, de Sarria, de Pedralbes…
També consta al mateix Arxiu Contemporani, l’expedient d’una documentació (de mes de 50 fulls/documents) de la promoció d’habitatges que es fa al carrer Aribau 179/carrer Londres 100) a Barcelona, i on en Josep Ferrer hi actua com a gerent d’una altra empresa (Cuyas, Ferrer i Cia.):

Aquest expedient porta la referencia 15359/14 a l’Arxiu Contemporani de Bcn.
Instancia que presenta a l’Ajuntament i on diu que viu al carrer Aribau 175
Signatura d’en Josep Ferrer
Planell de l’obra, amb les façanes als dos carrers…
Imatge actual de l’edifici; en aquest punt finalitza el carrer de Londres, ja que l’acera primera que es veu amb les motos correspon ja a la Diagonal.

També hem localitzat d’aquesta Societat, una ressenya de la construcció d’una part del “Matadero Municipal” de Barcelona, corresponents a l’any 1924 (Edició de “La Vanguardia” del 28 d’octubre de 1925, pag. 6) :

No cal dir que la vida societaria de “Construcciones y Servicios” mereixeria un estudi molt mes complert; el que intenta la mateixa es fer un detall de les activitats i promocions en que treballava, per tal d’apropar i coneixer la biografia d’en Joaquim Forcada Monés.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.