L41 – google també ens ajuda a recuperar la història (H03)

Utilitzar “google” té moltes facetes, i algunes d’elles, segur que les tenim per descobrir; crec que el nivell d’informació que recull de les nostres dades,l’ajuden a personalitzar l’oferta de la publicitat que, discretament, apareix al costat dels nostres navegadors o de les recomanacions que s’ens proposa.
Una de les aplicacions que té més usuaris, es la de “google maps”on ens detalla, de qualsevol indret, l’entramat dels seus carrers, les carreteres i els llocs principals a la vegada que, amb el “street wiew”, podem veure fotografiada cada part de l’indret i avançar per els seus carrers, com si hi fossim.
Però també per els que som “observadors de la història”, aquesta eina té un element remarcable, que vull comentar, i ho faré, amb l’exemple d’una recerca del carrer Albéniz de Barcelona (a Sarrià) esbrinant el lloc on havien viscut familiars d’una recerca.
Prioritariament, aquesta eina es mes efectíva en ciutats grans, on el cotxe google, ha recollit moltes més vegades l’informació i, aquesta comparativa, ens permet veure les variacions en un inmoble determinat, la data en que es va construir o reformar, els retols dels establiments que s’ hi han ubicat…
En primer lloc, anem a “google maps”, indicant l’adreça i la població que estiguem cercant, i despres a la pagina de”google” indiquem la pestanya “maps” a la barra lateral superior del cercador; si la cerca ha estat acurada, ens indicará amb una senyal el lloc on es troba aquest indret :

El primer que hem de fer es visualitzar l’informació, “per satèlit”, enlloc de l’imatge de planell, com apareix d’inici, i anar-nos propant al lloc a recercar :

En molts ocasions al mouren’s amb el “+”, ens podem anar apropant al carrer i numero escollits; si fos el cas de que no permetes ampliar-ho cal anar a la fotografia que apareix al marge esquerra (com a la imatge anterior) i clicar sobre ella :

Us apareixerá una finestra semblant a aquesta, on hi ha informació de les vegades que la imatgeha estat enregistrada (en aquest cas la primera vegada va ser el maig de 2008, i sis vegades mes (la darrera del 2018). Amb la icona de la lupa amb el signe “+” podem ampliar la imatge; igualment podrem veure la mateixa imatge en els altres moments en que hagi estat recollida.
Simplificant, a la imatge de 2008 veiem que els números 4 i 6 del mateix carrer s’estaven enderrocant, i la casa del numero 2 encara estava construïda, fet que al 2018 només existia era un solar.

Ratifiquem el que deiem en el darrer paragraf, i amb aquestes dues imatges, es confirma que entre maig 2017 i juliol 2018 la casa va ser enderrocada.
Si volem perfilar mes la nostra recerca podem revisar el solar, i en ell veiem que a la part del darrera la finca hi havia un soterrani (veure imatge següent), on fàcilment es pot veure on hi hauria hagut una escala, i al menys s’intueixen dues habitacions, una de color groc, i un altra de color blanc amb una franja verd fosc.

Espero que aquesta eina us pugui ajudar també en algun moment concret…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.