L49 – Repensem de nou l’hotel a Santa Coloma de Queralt… (F02)

Sempre hauria cregut què, un establiment com aquest, seria un motor local que facilitaria un creixement continuat de Santa Coloma; el cert és que no vaig seguir de prop els esdeveniments que van propiciar el seu tancament, ni les gestions posteriors per veure la possible utilitat d’un local, equipat i en condicions, en aquells moments.

Raonaments per tenir un establiment hoteler a Santa Coloma de Queralt :
1. Un hotel és un punt d’arribada i sortida d’autocars, i per tant l’estada d’aquestes persones, afavoreix el coneixement del poble i la possibilitat, si l’estada ha estat agradable, de tornar : de lloc de pas a lloc a retornar-hi.
Algunes d’aquestes persones necessitaran productes o serveis en alguna botiga, gaudir de l’encant i animació de la Plaça Major, o emportar-se algun regal, o producte local…
2. Afavoreix la visita de familiars i amics, en festes i actes que es desenvolupen en horaris de tarda o nit, i que han de retornar tard als seus domicilis i podrien quedar-se a l’hotel.
3. També els artistes, gent contractada, muntadors…en aquestes activitats podrien fer estada i descansar en aquest establiment.
4. L’hotel pot ser un lloc ideal per facilitar informació de les activitats a fer, afavorir una xarxa de visites i contactes, i promocionar noves activitats.
5. També podria rendibilitzar-se, com a oficina de turisme complementaria, al tenir recepció les 24 hores del dia.
6. Col·laborant amb l’hotel s’hauria de gestionar una formació professional hotelera, directa o delegada d’altres centres, i fer-hi les pràctiques.
7. Mantenir uns llocs de treball estables i amb possibilitats de creixement laboral i professional.
8. Tenir un local per poder fer esdeveniments familiars, amb espais còmodes (casaments, menjars d’empresa…).
9. Lloc de promoció creuada entre establiments, i espai relacional de contactes.
10. Potenciació del turisme familiar, i de la tercera edat,…Proximitat a les piscines municipals i al centre històric, espai per terrassa a l’aire lliure i lloc tranquil : una ubicació immillorable.
11. Pot captar pernoctacions i estades de visitants a festes properes, de Cervera o Igualada…i ser un punt de referència de la gastronomia local.
12. Les habitacions poden ser individuals, dobles, adaptades, familiars, apartaments… cal trobar el formar per al nostre turisme que cerque

Quan he començat aquesta entrada difícilment he pensat que trobaria, sense pensar-ho, raons o argumentaris i, de segur, que n’hi ha molts més…
Avui en dia els criteris de gestió han canviat : cal trobar l’equilibri idoni entre costos i rendibilitat; un hotel ha de tenir la capacitat i l’espai de transformar-se en un equipament viu : moltes vegades no cal mirar l’ocupabilitat, sinó que la capacitat de generar recursos i mantenir-se en el temps, permeti la seva continuïtat.
La normalitat què ens arriba, també s’enfocarà a cercar espais oberts, propers a la natura, carrers on no sentir-s’hi forasters, gaudir d’uns moments tranquils, al capvespre, a la Plaça Major…i això sí que podria tenir futur,

Imatge de la porta principal del Hotel situat al Passeig de la Muralla 2 (Tel. 977 881 040), i d’una de les habitacions.
Dos imatges del menjador, amb mobiliari i decoració diferents
Dues informacions sobre l’hotel i les seves condicions, que s’oferien a les xarxes.
Informacions aparegudes a la premsa; la darrera de l’any 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.