L57 – 2020 : Festivitats i trobades que no es podran fer…

A principis del passat mes de març, veiem l’estiu molt lluny; hi havia una majoria de veïns que pensàvem que, aquest malson de la covid, ens permetria el juliol, haver tornat a una normalitat què no afectaria aquestes convocatòries.

Algunes d’aquestes festes, arrelades en la tradició de cada lloc, han vist com s’han hagut d’anul·lar, o traspassar al proper any; d’altres com l’Aplec del Romesco, o les Nits a la Brufaganya està previst que es facin amb una limitació d’assistents.
El que hem viscut no ens permet estar massa animats : veïns i coneguts han estat afectats, i patit, la malaltia i d’altres, per una falta d’atenció.

Una de les opcions més segures és traslladar la festa al proper any,, ja que amb una mirada al 2021, se suposa que les condicions sanitàries hauran millorat ostensiblement.

Però a nivell individual, la festa forma part del nostre calendari anyal, aquelles dates que ja tenim reservades per a trobar-nos amb la família, o veïns i coneguts que la resta de l’any no coincidim…
Seria factible que no celebréssim el nostre aniversari ?, o l’onomàstica del nostre nom ?, de que no preparéssim els àpats de Nadal en família ?, o que en altres àmbits, que no poguéssim segar, després d’haver passat els neguits del temps des de la sembra ?…
Crec que les festes s’haurien de col.lebrar, amb totes les limitacions, amb els formats innovadors què la seguretat de les persones ens recomani, o reduint-ho als actes principals.

Tot i respectant el dol col.lectiu que molts podem sentir, poder caldria l’empenta emocional que ens aporta la trobada, el compartir l’agraïment al Sant, o l’advocació a la Verge, que ens uneix… tot ens ajudarà a recuperar el caliu i la il.lussió què ens apropa.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.