L64 i C28 – El comerç local, i els productes de la comarca… (F05)

Els establiments locals son molt importants en la difusió dels productes d’origen local o comarcal, es especial aquells destinats a clientes consumidors.

Son la forma mes facil i agraida de visualitzar la seva existencia, en dues vessants : una l’exposició en una estanteria d’un establiment, pot incitar a la seva compra (en cas contrari n’escollira un altra d’una an¡ltra procedença), o per el consum propi en un bar, o en una excursió…

Us faig avinent akguns exemples recents :
– En un Bar de la Plaça Major de Santa Coloma varem demanar unes bosses de patates “xips”, i ens hen varen servir unes de fetes a “Aperitivos de Añavieja, SA – 42108 Muro (Soria)”; la mateixa marca també m`ho varen servir en un bar tipic, i d’anys, de Montblanc.
– En una de les mitjanes superficies de Santa Coloma, venen uns tomaquets de penjar (tomacons), amb la marca “La Pagesa – tomàquets de penjar”, recollits i envasats per “Horticola Ikersa, SLU de 04210 Lucainena de las Torres (Almeria)”; cal fer esment que l’estrategia es posar el nom comercial i el producte en catala).
– A la mateixa superficie no tenen, a l’estanteria ni vins,ni caves de la comarca (Sarral, Pira…).
– Tampoc he vist en altres establiments productes de la comarca, com galetes “Rifacli”, de Montblanc… per posar un exemple.

Crec que en aquest sentit hi ha la perdua d’un mercat de proximitat : d’una part la possibilitat de que el visitant pugui fer la compra d’un record singular (que dificilment el trobarà en altres indrets), afavorint uns nous canals de distribució, i d’altra per afavorir la creació de nous llocs de treball per el manteniment estable de noves comandes.

Però tampoc podem marginar altres productes que podrien ser transformats i comercialitzats amb singularitat, i nomes com a exemple, hi ha el cas de les patates “xips” esmentades, ja que a pocs kilometres de la comarca tenim una IGP (Indicació Geografica Protegida) com es la patata de Prades (Baix Camp), i que amb una petita industria podria suministrar i donar a coneixer un producte “xips”, però basicament un tipus de patata que, amb un increment de producció podria assolir i consolidar nous mercats, per exemple subministrant-hoals bars de les comarques properes, o en alguna cadena de turisme rural…

Hi ha recorregut…Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.