L67 – La Cirera : “por el caserio de La Cirera, se ha construido un lavadero…” (C12)

Als llibres d‘actes de l’Ajuntament de Llorach, molt esporàdicament, hi trobem noticies de fets més enllà dels estrictament legals i/o que, per llei hi han de constar (eleccions, aprovació dels comptes, nomenaments de funcionaris –secretari…-) i de decrets que s’han de complimentar).
A la primera pàgina del llibre d’actes, que comença l’any 1951, hi trobem aquesta anotació, que reproduïm :

L’Alcalde és en Josep Marti i Cunillera, el Regidor Magí Santacana i Rosell, i el Secretari en Pompeyo Tardá? Casas.

El fet de que consti, en acta, ratifica que l’Ajuntament en té coneixement de les mateixes, de que no hi posa cap objecció, de que el cost de les obres ha estat sufragat per els propis veïns i, consta que, si han invertit “unas” deu mil pessetes de l’època…
Es difícil de comparar el valor de la pesseta de llavors; en la resta d’actes de l’any 1951 i primeres de 1952, no hi consta cap altra dada on referenciar-ho i, curiosament, al full 5 (del mateix llibre) es fa esment dels Pressupostos de l’any 1952 i hi ha una línia en blanc sense fer-hi constar l’import.
Potser el que genera mes dubtes, es la paraula “y” entre “lavadero” y “retención”, que podria donar a entendre que son dues coses (o la mateixa), i que la destinació d’aquesta “retención” es el reg de “diferentes parcelas de terreno…”; en cap cas es menciona si hi ha afectació de terreny particular d’algun propietari, sinó que es percep com una obra comunitària, sufragada per els veïns i en benefici d’unes parcel·les (que suposem són els horts veinals).


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.