C32.- El disseny de les pàgines web no l’haurien de fer els informàtics…

Fer el disseny i continguts d’una pàgina web, no és fàcil si volem que tingui l’impacte i el resultat que cerquem.
Mantenir la pàgina oberta, també implica el risc o la incertesa que la persona que s’hi ha connectat hagi estat atreta per el propi disseny o per casualitat, tampoc coneixem el seu perfil, o bé el que és del seu interès, tot i que podem tenir algunes eines per saber el temps de la visualització, o les pàgines consultades.

Hem de valorar també que la pàgina visualment impacti i sigui atraient per qui la visiti, ja en questió de segons, ha de captar l’atenció del seu contingut..
Avui en dia totes les reaccions humanes estan estudiades, especialment en àmbits com el comerç o grans superficies, on es calcula l’ubicació dels productes, de les novetats i dels recorreguts dins de l’establiment (en els casos de roba), en  l’alçada del prestatge, en un super, o l’indret de les ofertes, i de la seva visualització, fins hi tot els perfums i les olors per captar el desig dels clients.

Les pàgines web han de facilitar la localització i el producte, fer-ne una exposició atraient i simplificar els processos de finalització de la venda, ja que hi han altres establiments de la competència amb productes semblants. La competència pot seduir favorablement i es poden perdre clients actuals o potencials.
Anant a la questió de referència, hi ha dos professionals per al possible disseny :

  1. L’informàtic : persona amb coneixements tècnics que ens desenvolupará l’estructura o continguts que nosaltres li indiquem; la seva responsabilitat és transmetre a la pàgina el que nosaltres li comentem, i ell ens pot fer les proves i modificacions, però sempre, amb les nostres propostes..
  2. El Dissenyador o Marketing : persona que amb coneixements de marketing, de les tendències del mercat, i de les novetats de disseny web, ens pot aportar una opinió de com ho percebran els usuaris, de les eines que caldrà incorporar-hi per fer-ne el seguiment, i de com valorar si els objectius de la web s’estan assolint. Tot aquest plantejament és molt més ampli, i dinàmic.

La meva opinió personal és que, tot i que ens assessori un bon professional, és molt important que no deixem mai de perdre la nostra visió i coneixement del negoci i el que nosaltres volem transmetre : el dissenyador o l’informàtic sabrà trobar-ne la manera.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.