L80x – El DOPT (Diari Oficial de la Provincia de Tarragona) digitalitzat: la història dels nostres municipis…

Des de fa 185 anys el “Diari Oficial de la Província de Tarragona”, es la millor reina per conèixer la historia local dels ajuntaments tarragonins que, en el seu moment, no tenien ni els recursos ni les persones per a fer les tasques pròpies que una organització municipal, que havia nascut feia mesos, requeria.
A més tenim, des de fa poques setmanes, la possibilitat de consultar els exemplars de tots els anys de forma digital del DOPT, des de qualsevol ordinador o telèfon, fet que facilita la tasca de consulta o recerca.
A la reforma territorial de 1833, es va proposar una nova ordenació de l’estat en províncies i ajuntaments i, les províncies, també seran el marc de referència per a la distribució en Partits Judicials, en l’àmbit de la justícia.

L’accés a l’hemeroteca del DOPT es :https://arxiuenlinia.dipta.cat/fotoweb/ 

A les diferents webs dels municipis quasi sempre hi ha una ressenya dels fets principals que han marcat la historia el mateix però, en pocs casos (per no dir cap), hi ha la història dels darrers 200 anys : el llistat d’alcaldes, l’evolució del municipi…, referències que son importants per : a) ara és el moment en que podem disposar de més informació escrita i documentada, i b) perquè es la història del organisme que gestiona la web i que gestiona el municipi.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.