L81.- El confinament ens permet redescobrir el nostre comerç local i els racons del nostre poble… (F08)

L’evolució de la situació sanitaria ha provocat que tinguen limitada la nostra mobilitat al perimetre municipal, especialment els caps de setmana, on habitualment soliem agafar el cotxe i fer diferents sortides, excursions i altres activitats arreu, i que ara no les podem fer.
Aquesta situació, incòmoda però necessaria, per fer front a un virus descontrolat, ens permet redescobrir els limits del nostre municipi, d’aquells racons, camins, fonts, espais naturals, miradors, edificis antics o històrics… que potser abans els veiem o no, amb les preses i el neguit diari, i els haviem arraconat de les nostres sortides.
Per fer-ho, no caldrà ni agafar el cotxe : els millors indrets són aquells que podem arribar-hi a peu, per mantenir més facilment la cura del paissatge i de l’entorn on anem; potser caminets i dreceres què podriem recordar i teniem oblidats, ens hi aproparan.
Segur que en el mateix trajecte ens hi trobarem d’altres veins : en bicicleta, corrent, o passejant el gos…que també són una garantia que l’excursió que hem escollit és compartida i apreciada per altres.
També això ens ha de fer veure, i posar en alerta, sobre la degradació del lloc, o de les modificacions respecte d’altres sortides i, tot depenent de la temporada, els arbres i collites tindran colors, fruits i cultius que les faran irrepetibles i diferents cada vegada que ens hi apropem.
Aquest oci del confinament també ens fa relaxar les nostres preses, i descobrir detalls en les edificacions, en els carrers… coses que ens haurien passat desapercebudes però què, ara, en podem gaudir o visualitzar amb calma.
També és un bon moment per redescobrir el comerç local : la necessitat de trobar quelcom que anàvem a cercar fora del terme municipal i que, ara, podem veure que els tenim més aprop; entrar en algun establiment i veure que tenen productes i serveis més enllà dels que tenen a l’aparador o de forma visible.
També de comprar i afavorir els pagesos locals, amb la compra dels seus productes d’origen i kilòmetre 0, en un moment en què els seus mercats de venda, poden trobar-se limitats per la restricció perimetral, i és una forma de conèixer el que fan, i on ho fan.
Disfrutem de tot això, és també una forma de donar suport al poble i als veïns, als comerciants, i a les persones que viuen i treballen molt aprop nostre…

Església de Sant Esteve de Palaudaries, amb campanar i comunidor, i cementiri parroquial, al terme de Lliçà d’Amunt


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.