C41x – El sentit de les llums de Nadal, per incentivar la compra…(H03)

La il·luminació nadalenca dels carrers ha de ser un complement a l’esperit d’aquestes dates, i ens haurien de fer sentir “ambientats” en els espais col·lectius, per a gaudir dels mateixos amb una mirada diferent.
Moltes botigues ajuden a fer-ho amb aparadors atraients, amb objectes i regals oportuns, amb temptacions de compres, que moltes vegades no t’hi pots resistir, en un ambient de trobada i/o salutació (malgrat les limitacions de distància), un moment per pensar aquell detall precís per la persona a qui li volem adreçar…
Decoracions i lluminàries que penjades de banda a banda dels carrers, als fanals o als arbres, a les places…, alegren una part dels carrers més comercials, i dels mes concorreguts…
Però hi ha molts altres carrers, on el Nadal no hi arriba en forma de lluminàries externes i són els veïns, de cada casa o pis, els qui ho posen al balcó o la finestra amb llums de colors, de vegades intermitents i acolorides, o amb alguna imatge del Pare Noel, o icona que representa el Nadal.
Altres ajuntaments més petits, o amb menys recursos, acostumen a penjar les mateixes composicions de llum, any rere any, més com una obligació puntual, o d’una subvenció, que no pas com a efecte multiplicador del comerç local.
Caldria, una vegada passat Reis, com a darrera festa del període, de revisar i avaluar els efectes de les llums o que, les propostes i activitats, hagin assolit el resultat esperat : un augment del nombre de visitants, un augment de vendes respecte a anys anteriors, una participació mes alta en activitats, la resposta a activitats noves…
Els recursos de muntatge e instal·lació, lloguer d’equips de so, els consums d’electricitat…han de ser valorats com un element complementari a les accions dels botiguers i comerciants, amb uns aparadors engrescadors i uns productes i serveis relacionats amb les festes; els pobles petits, amb un comerç disseminat, amb mancances de determinats productes…poc poden fer davant les accions potents i publicitaris dels centres comercials, o d’establiments temàtics (esports, tecnologia…), on hi pots trobar de tot.
Una avaluació posterior, sincera i compartida, pot aportar conclusions de cara a noves campanyes i, a lo millor, deixar de fer actuacions per inèrcia, que no aporten el resultat esperat, no solament l’econòmic, sinó a nivell de la societat…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.