L101, – El XII Aplec de Montargull (26.07.2021)… (G12)

Els diferents aplecs que recordo sempre han estat molt plaents, gaudint de la tranquil·litat de l’entorn, de la marinada que arriba el capvespre, del paisatge, del sol que es va amagant i de les persones que ens hi apropem…
Aquest any esperàvem poder fer la trobada amb tots els actes però, fa setmanes es va anar esvaint aquesta possibilitat, per la situació de la pandèmia, que obligava a ser més curosos en els actes públics.
El dissabte dia 24 de juliol, a primera hora de la tarda, malgrat totes les alertes, d’una situació climatològica adversa i d’algun factor que els Mossos esbrinaran, van ser els detonants d’un incendi que, començant prop de Santa Coloma, es va estendre ràpidament afectant principalment al municipi de Bellprat, i amb molta menys superfície als de  Santa Maria de Miralles, Les Piles, i d’altres.
El dilluns a la tarda, festivitat de Sant Joaquim i Santa Anna, era la data prevista de l’aplec d’enguany (en la seva dotzena edició); el dia va ser nuvolós i a estones plujos que va ajudar a controlar definitivament. l’incendi. L’amenaça de pluja va estar present en el moment de l’Aplec, i malgrat haver-hi instal·lat l’altar i les cadires a fora, es va optar a fer-ho a l’interior de l’església.

Personalment va ser la primera vegada que hi accedia i ens va aixoplugar en la cerimònia eucarística, que va celebrar el nostre Mossèn Amigó. Una trentena de persones assegudes vàrem emplenar el recinte a part d’altres a fora de l’església.
Tots els que vàrem seguir la missa, hi varen participar plenament però, visualment resseguíem tots els detalls de l’edificació i de la necessitat urgent de la seva consolidació, com a únic darrer testimoni d’un poble viu, que veu com les pedres de les cases van caient i s’enrunen.
Viure l’eucaristia des de dins de l’església ha estat per a molts reviure moments passats però, amb la certesa, que amb l’empenta dels membres de l’Associació de Veïns de Montargull i de l’Ajuntament de Llorac, podrem gaudir en el futur d’un nou espai a l’alçada que l’entorn i la història es mereixen,
Al finalitzar, les previsions de pluja, no es van acomplir i un arc de Sant Martí es va acompanyar en el final d’aquest aplec, tot esperant que l’any proper el puguem gaudir plenament i comentar nous projectes definits…

Vista des de Montargull, amb les muntanyes fumejant, i fotografia de l’església que esperem aviat consolidada…
Dos moments de la missa de l’Aplec dins de l’església…
Sortida de la missa, a la segona fotografia l’arc de Sant Martí…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.