C59,- La millor energia, és la que no es consumeix…

Que il.luminen aquestes llums ?

Aquesta afirmació escoltada, en una emissora de radio, que també han utilitzat altres persones incideix en la millora de la nostra capacitat d’utilitzar l’energia de forma més racional i estalviar els recursos i la seva utilització, en la mida que sigui possible.

Ho comento perquè en aquestes diades (a un mes i mig del Nadal), en molts pobles, i els carrers de les nostres ciutats, hi trobem operaris en les tasques d’instal·lació del cablejat, per les llums de les festes nadalenques.

Segur que, aquest fet, podria passar, altres anys, més desapercebut; però a pocs dies de la cloenda de la “Cimera del Clima de la ONU” a Glasgow, on els científics ens han reiterat els efectes perversos per al planeta, d’una economia que malmet els recursos del mateix, quan molts d’ells son finits, i amb reserves limitades, sembla tot un contrasentit.

Més enllà dels avisos, estudis dels experts i del que percebem amb els canvis meteorològics (cada vegada més sobtats i violents), un escalfament global continuat, des de fa anys, les administracions continuen la seva tasca, sense imprimir clarament unes normatives restrictives.

Però d’aquests llums nadalencs, que ja s’encendran abans de que acabi el mes de novembre, qui en determina els horaris d’encesa i apagament ?, qui valora, amb posterioritat, els efectes positius sobre les vendes o sobre els eixos comercials ?, qui pot valorar l’impacte negatiu que representa un consum inadequat, pensant que aquests llums ens perjudiquen a tots ?. o no es que aquesta llum la paguem entre tots, perquè esta connectada a la xarxa municipal ?

Però tampoc els grans centres comercials estalvien llum, en el moment d’il·luminar pàrquings de nit, zones comuns amb una il·luminació, de vegades excessiva…

Al final ho paguem tots, amb un recàrrec en els productes que consumim…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.