D33,,- Les targes comercials : una part de la nostra història…

En alguna altra entrada d’aquests blocs ja he parlat del rastre, que podem trobar, en els programes de festes majors o d’altres activitats, com a coneixement i recordatori d’activitats econòmiques què, per motius diversos, han tancat, s’han traslladat, o han canviat d’activitat.. Moltes vegades, i per la dinàmica de la pròpia societat, ens trobem amb adreces on hi tenim referències en el temps de diferents establiments fruit, moltes vegades, del obrir i tancar botigues o activitats que no han assolit l’èxit, però que si mereixen formar part de la historia de cada ciutat o indret.
Màxim quan a aquestes botigues, bars… hi ha hagut, al darrera o al front, persones e il·lusions, hores de dedicació e inversions; també hi ha el cas d’altres establiments, que finalitzada la vida laboral dels seus titulars troben, en el tancament, un final a una vida de dedicació.
Segurament hi poden haver solucions abans del tancament definitiu però això queda en la decisió particular de cada cas; moltes vegades aquests establiments tenen un lligam tant fort, e identificat amb el titular, què difícilment es pot mantenir amb un traspàs.
Però no solament hi ha tancaments anònims : hi han activitats econòmiques de referència, que també han de baixar la persiana; alguns d’ells, centenaris, per no poder assumir lloguers desorbitats per la ubicació, i que no serien viables en altres indrets; d’altres per la manca de personal especialitzat o per horaris poc conciliadors també han de tancar, per jubilació, o d’altres motivacions.
En una propera entrada parlarem d’elements que ens facilitarien la situació de les targes, en el moment aproximat de la seva edició.
Un deixo alguns exemples de targes, escollides a l’atzar…segur que, a partir d’aquestes referències, podriem escriure la petita història dels nostres carrers i del dia a dia, i de les seves vivències… :

ESTABLIMENTS QUE ENCARA EXISTEIXEN :

Manté la matexa inmatge gràfica de fa anys…
Obert a la mateixa ubicació i mateix telèfon…
Obert a la Barceloneta; manté el mateix número de telefon, i segurament el nom del carrer deu haver estat canviat

ESTABLIEMNTS QUE NO SEGUEIXEN O ESTAN EN UNA ALTRA UBICACIÓ :

No apareix en una altra ubicació…
Establiment que estava ubicat en carrer molt principal de Barcelona (entre Rambla i Plaça Sant Jaume); no apareix amb aquest nom en cap altra ubicació
Possiblement obert, no té els mateixos numeros de telèfon…
Restaurant tipic del Passeig de Vilanova enfront del mar, amb una pergola; que desapareix l’any 2015 aproximadament, segurament amb el tancament del local.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.