M89,- Redescobrint “Vil-la Paquita”, del Prat de Llobregat, i la seva relació amb la familia Soler-Monés… (CUB14)

Fa prop d’un any vaig localitzar, i comprar, el llibre d’en Soler Monés “Manual del perfecto cocinero : 672 formulas para guisar pichones”, que va editar l’editorial Cervantes, dins de la seva col.lecció “Manuales Prácticos Modernos”, i en un dels darrers fulls, hi ha la publicitat de la seva granja, a la Vil.la Paquita del Prat; inclús en una de les primeres visites a l’Arxiu Municipal del Prat de Llobregat, no vaig poder esbrinar-hi res.
Molt més recentment, han estat dos petits anuncis a “La Vanguardia”, que m’han ratificat la seva ubicació dins, prop, o relacionada amb la “Colònia Casanovas”, propietat d’en Casanovas Parellada, qui va ser el seu sogre.
En un primer anunci a “La Vanguardia”, a l’edició del diumenge 30 d’octubre de 1927 (pàg. 45), es demana un xofer per a “Vil·la Paquita”, però no en detalla la seva ubicació dins del Prat :

Un segon anunci, inserit a l’edició del diumenge 5 de maig de 1929 (pàg. 40), ja ens dona detalls de la mateixa : “todo confort, calefacción central, termosifon…garage para dos autos, habitación independientes para chauffeurs…”, i sobre tot la seva ubicació a la “Colonia Casanovas”, però també d’un “palomar para unes 100 parejas”, que segurament seria on tindria ubicada la seva granja de colomins.

També en una altra edició de la Vanguardia, hi ha anuncis sobre el “termosifó”; aquest del diumenge 31 d’agost de 1919 (pàg. 17), ens diu que es un escalfador d’aigua, tant per cuina com per aigua sanitària :

Tindrem ocasió de seguir la historia d’en Soler Monés i familia en una propera entrada, així com el desti final de la Colonia Casanovas i la del seu promotor…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.