L147.- Mossèn Otaba : Benvingut a una nova etapa… (C35)

El nomenament, fet pel nostre Bisbe pot aportar a les nostres parròquies, o al menys així ho esperem, un nou tarannà. Hi ha elements que ens poden ajudar en aquesta afirmació :

  1. El Bisbat, reitera la designació d’un sol prevere per a totes les parròquies de la Baixa Segarra i, així, reforça l’idea d’una unitat consolidada, amb una història i particularitats pròpies, donant personalitat a aquesta reivindicació.
  2. També perquè és tot un repte per a Mossèn Otaba, atendre la totalitat d’esglésies que conviuen en aquest territori, moltes d’elles amb una vida de comunitat cristiana molt feble; també d’aplecs, ermites i altres manifestacions on, la religiositat popular, hi ha mantingut activitats per continuar aquestes devocions i, el temps, dirà com es poden compaginar.
  3. Caldrà una empenta decidida per reanimar una fe adormida, en un àmbit rural de poca població, amb una manca de relleu generacional i d’un cert abandó, amb esglésies que és mantenen tancades tot l’any, menys per la festa patronal.
  4. Amb això ens hi hauria d’ajudar la lectura de les conclusions del sínode, a nivell del nostre Bisbat de Tarragona, de compartir els resultats que se’n desprenen, com a una de les eines per revertir una realitat palpable.
  5. Una església sense uns fidels actius i compromesos, no és la millor eina que tenim per captivar un jovent actiu que troba, en altres entitats el què, l’església, no li ofereix, i aniríem caient en una espiral decebedora, amb la realitat d’una església cada vegada menys implantada al territori, malgrat tenir la titularitat dels edificis; una església què també veu com l’edat dels seus fidels va augmentant, i el futur és poc engrescador, amb la manca de percepció e interès de les generacions més joves.


Tindrem ocasió de saludar-lo, de compartir actes i aplecs, i de conèixer el seu tarannà. Benvingut…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.