L148,- 12è Mercat Vell de Conesa (6 d’agost 2022)… (I09)

REcreació de l’envelat dels anys 60; l’altra fotografia parada d’antiguetats a la Plaça de l’Esglèsia

Després d’uns anys d’aturada per motius que ens han afectat a tots, aquesta nova edició (l’anterior havia estat el 2019) presentava algunes modificacions en el seu plantejament, per tornar a reactivar un esdeveniment què, a tots, els que sovintegem la Baixa Segarra, ens permet visitar aquest poble i entorn únic.
Perquè, el Mercat Vell de Conesa, no és només el que el seu nom indica, un seguit de paradetes, amb productes vells o de diferents temàtiques és, a més, una ocasió per endinsar-se en els seus carrers, sense preses, i moltes vegades descobrir, a l’entrada de les cases engalanades per aquesta festa, objectes propis o coordinats que la fan única, o senzillament deixar-se embadalir amb la pedra, i el disseny, que les fa singulars i que, sense més, son objecte d’observació.
Aquest any hi ha hagut menys espais expositius a les cases : potser no hi han ànims, i al darrera de cada recreació hi ha moltes hores de dedicació, de cercar o contactar amb algú que ens pugui ajudar o aportar aquella peça que pot fer mes real, un espai del passat.
Cal destacar i agrair l’esforç de reproduir l’ambient d’un envelat dels anys 60, aconseguit amb molt de detall : la guixeta, a fora al carrer, per comprar les entrades, els “palcos”, la “guardarropia” amb tot d’abrics, corbates i complements, l’escenari amb les cadires i els instruments dels músics, les taules i cadires al voltant de l’espai de ball, el fanalets preparats manualment i les banderoles penjant del sostre…
L’animació de carrer ha anat a càrrec dels gegants de Forés i del “Serrallo” (Tarragona), que han ajudat a donar aquest ambient festiu i de retrobament amb un esdeveniment què volem vagi a més en properes edicions.
Alleugerir els carrers dins de la muralla, de parades, ha fet també què amb millor perspectiva hàgim gaudit de la mirada tranquil·la envers l’arquitectura, i els seus balcons i façanes; no obstant, alguns dels balcons engalanats han passat desapercebuts per la manca d’una ordenació dels mateixos i d’un planell que permetés fer la visita coordinada i seqüencial. Això ha fet que algunes entrades fora del recorregut més habitual, hagin quedat com més disperses, i desapercebudes.
Crec que l’edició d’aquest any mereix una nota alta perquè, apart del treball, entusiasme i esforç d’organitzadors i veïns, es demostra que al darrera hi ha una voluntat consolidada d’esdevenir una trobada amb personalitat per descobrir una Conesa viva.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.