M93,,- “Montserrat Forners”, reconeixement 2022 al bon pa, amb arrels familiars… (FAM16)

Un forn de pa centenari, des de fa molts anys al mateix indret del carrer Castillejos 336 de Barcelona (Horta-Guinardo) en una illa de cases, triangular, on al darrera hi ha l’Avinguda de Gaudí, i en un dels vèrtex d’aquesta illa té, al davant, la façana Modernista de l’Hospital de Sant Pau.
Trobareu el “Forn Montserrat”, un establiment on la part important és el pa i les pastes, coques i pizzes…; al front la generació actual de la familia Casamitjana Monés, i des de fa pocs anys, en Marc, si ha incorporat amb la voluntat de donar continuitat a aquest tradició de fer un producte diari, de qualitat i reconegut amb diferents premis.
Fa 15 dies van guanyar el reconeixement del “Millor Pa de Pagés Català 2022 -IGP”, un premi recent, però que no desmereix els aconseguits aquest mateix any amb el “Millor Pa de Sant Jordi 2022”, o l’any passat com el “Millor Llonguet de Catalunya”, i al mateix any 2021 com a “Finalistes de la Llesca d’Or” (premis otorgats als millors forns de Catalunya i organitzat per Panatics).
Un premi que ha tingut repercussió a la majoria de mitjans de comunicació :

Part de les ressenyes del dia 20 de setembre

En un moment en que hi ha hagut una saturació de “baguettes” prefornejades, amb uns ingredients que res tenen a veure amb el pa tradicional i ben fet, és més que lloable la feina dels forns tradicionals, com el Montserrat, que cuiden aquests detalls, i ajuden a recuperar un aliment que acompanya els nostres menjars, i la nostra història.
Una història que tindrem ocasió de repassar en una propera entrada.
Us reprodueixo part de l’entrevista, a la web de IGP, feta l’any passat i que descriu el tarannà d’en Marc :


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.