C87.,- A la recerca d’una agenda…

Cada vegada hi ha menys oferta de les “Agendes” (clàssiques en pàper) on anotar-hi, al llarg de l’any, diferents informacions, activitats o actes programats; aquest tipus de publicació ha estat arraconada, lentament, per els dispositius mòbils.
Però continuen essent útils ja què amb el nivell de missatges, i comunicats, que reben cada dia, referències, claus, trobades, venciments… cal anotar-ho tot, per no oblidar-ho.
També hi ha una proliferació d’agendes temàtiques, acolorides, de missatges o adreçades a col·lectius, com una eina complementaria a la personalitat de cadascú.
He de reconèixer què, des de fa molts anys, sempre he fet una estona per trobar aquella agenda de contingut més pràctic, amb un full per dia; cal després cercar entre la limitada oferta disponible la més adient; és tot un ritual, a la cerca d’un llibre sense anotacions i què, al obrir-lo al començament de l’any, anirá recollint amb els dies tot allò de rellevant de les nostre vides…
Sempre hi ha coses per anotar-hi : una recomanació de la TV, una adreça web colen consultar amb calma, les claus i “passwords” que cal canviar molt periòdicament amb més requisits, programes d’actes o activitats que volem guardar… un munt de coses que la van engrandint dia a dia…
L’avantatge que té l’agenda respecte a altres dispositius és : a) No hi poden entrar virus, b) No et poden manllevar dades (excepte en cas de robatori), c) És més difícil de perdre-la per el seu volum, d) És més difícil de trobar-hi informació confidencial, per a una tercera persona, e) Ajuda a planificar i ordenar el teu dia a dia, f) Manté un record de les teves activitats, amb comentaris, incorporant-hi alguna tarja o document…, g) Permet que siguis constant i crear un hàbit en la seva consulta i utilització, h) Permet ser més eficients, a planificar els compromisos i evitar duplicitats, i) Guarda els esdeveniments de forma permanent, i poder-los. consultar quan es vulgui…
A l’escola també hi han les “Agendes Escolars” en paper, però la seva gestió és més limitada a la programació de deures i exàmens


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.