L159,- Un veí de La Cirera, afortunat amb una participació en el segon premi de la Rifa de Nadal, de fa 100 anys ?… (C40)

Al llistat que va publicar la revista “La Segarra”, al numero 507, del mes de novembre de l’any 2021, hi sortia a la pàgina 32, el nom d’en Ramon Bartrolí i Ayumerich, que va adquirir la participació número 170, i li van correspondre 10.002 Ptes. (10.000 del premi més dues Ptes. del reintegrament del primer premi, què va acabar en 8).
Però consultant els censos de població, més aproximats a l’any de celebració del sorteig, veiem que no hi cap Bartrolí Aymerich : sí que hi han Bartrolí Mestres i Bartrolí Badias, i també Aymerich, sense que hi haguí coincidència amb els dos cognoms, malgrat que ambdós cognoms són habituals a La Cirera i, no descartem, què potser en un altra moment és pogués localitzar…
Una hipotesi poc fiable seria que s’hagués comprat aquesta participació, amb un altra veí, però semblaria més coherent d’haver agafat dos participacions d’una pta;una altra altra hipotesi seria que la persona que li va vendre la participació, conegués el nom de la persona i, per el seu compte, hi incorporés els cognoms. Segurament els compradors, en aquest establiment, serien  coneguts i habituals; el sol fet de constar el lloc de La Cirera, ja ens ratificaría aquesta coneixença.

Part de l’article publicat a “La Segarra” del novembre del 2021


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.