L160,- En Pere Martell i la seva aproximació a la història local : “1222 Privilegi de Mercat” (D27)

Uma imatge de principis del segle XX, del mercat de Santa Coloma de Queralt…

El mèrit de les obres i del guiò de les mateixes és apropar, l’espectador, a un espai del temps històric on les referències escrites, i continuades, són molt minses i, de l’informació dels documents, en Jaume hi extreu  un text argumental àgil i planer.
Des d’aquest punt de vista, el plantejament segur què deu tenir els seus admiradors i detractors aquests darrers més seguidors de la veritat documentada, però no dubto que la capacitat de poder viure una aproximació al espai històric és prou temptador, per visualitzar-ho i també per encendre la curiositat envers el que es comenta.
Amb els ulls d’ara, dificilment podem imaginar aquella Santa Coloma de fa segles, tot un repte què amb l’ambientació de l’època ens hi apropa; és deixar-nos endur per el que veiem, i oblidar-nos dels neguits i del mòbil.
La història de Santa Coloma de Queralt es prou densa com perquè el projecte d’en Joan Martell tingui continuitat, i ens sorprengui amb noves aportacions; crec que el nostre jovent, mereix extreure de la quotidinietat, aquells valors i aspectes que formen part del adn colomí, del qual no hi podem renunciar, ni oblidar.
També un reconeixement al equip d’actors i actrius que donen credibilitat als personatges que interpreten, i amb la seva naturalitat, amb el bagatge documentat i el tarannà divulgatiu d’en Pere, asseguren a aquestes obres el seu èxit.
Però aquest format també es exportable a altres indrets i àmbits de ls nostra Baixa Segarra, i de fer aflorar altres fets què de segur també han de merèixer la seva divulgació.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.