L161,- Montargull viu (de vitalitat) i viu (d’esperança)… (G14)

Fa uns cinc mesos, durant les diades de la Festa Major de Santa Coloma de Queralt (agost 2022) a la darrera de les paredes (del carrer Major) sobre productes locals o d’indrets propers, complementàries al mercat del dilluns, hi havia aquest rètol, i em sembla recordar que venien alls, sembrats i recollits en aquest indret.
Qualsevol moment és bo per reivindicar l’indret, i tot el que si fa, malgrat què la visita a l’entorn de l’església de Montargull i del nucli de cases enrunades, pugui fer pensar, al visitant ocasional, de que és un espai abandonat, sense vida…
Un equip, i una vitalitat, amb en Joan i l’Anna, la Fina i moltes altres persones i veïns que ens retrobem el dia de l’Aplec, i que d’una o altra manera mantenen aquest esperit, des de l’estima al lloc, potser també des de les vivències viscudes, de les referències històriques o familiars a Montargull… tot suma per mantenir aquesta voluntat de no renunciar-hi.
Però també amb l’esperança de les obres de consolidació de l’església, com a “skyline” prou conegut de l’indret; una rehabilitació que haurá d’aprofundir de forma equidistant, entre una defensa del rigor històric, una adaptació als nous requeriments, i normatives, i cercar una utilització de l’equipament multifuncional perqueè esdevingui un espai idoni, i actiu.
I, aquesta esperança i confiança als veïns i persones implicades en què aquesta rehabilitació sigui acurada, que mantingui viu el llegat de generacions passades ja què, una reforma d’aquestes característiques, tindrà una validesa d’uns quants segles.
Penso què. la gent del territori, és la que té la darrera paraula sobre el que serà l’aspecte exterior i de l’entorn de Montargull, i tots els visitants que ens hi apropem, excursionistes, observadors de la natura i dels ocells, i d’altres persones que respectem i apreciem aquest entorn, esperem poder-hi trobar aquest racó de natura, de tranquilitat i de pau que ens enamori durant molts anys més…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.