C93,,- El “tsunami” consumista de les rebaixes…

14 de gener passat, en una botiga de roba, d’una marca coneguda, en un centre comercial… segurament una imatge que es deuria produir en altres botigues d’aquesta, o d’altres marques.

Una situació que en determinades diades (rebaixes, abans de festes o promocions…) el nivell de clients, o de potencials perquè no tothom compra) supera la capacitat de la superficie de l’establiment, el nombre de persones reponedores/venedores, i aquest es troben sobrepassats i provoquen situacions com les que es comenten; un moment també perquè, algunes persones malentincionades aprofitin l’ocasió per marxar amb productes (amb alarmes), ja que l’atenció als llocs d’accès es impossible per verificar si es tracta d’un robatori i sencillament la no retirada de l’alarma per la pressió i cues als punts de caixa.

És cert que és un problema que els propietaris de la marca (i/o franquicia) deuen tenir avaluat, però voldria fer esment de :

  1. El deteriorament de la imatge corporativa de l’establiment; el client desitja trobar un ambient idoni per a fer la compra o cercar diferents opcions sobre els models exposats, i trobar els valors que se li suposa defensa
  2. La ratificació d’un descontrol momentani, respecte de la saturació els venedors i la manca de possible atenció, respecte de possibles consultes o de verificar si hi han d’altres talles sobre un model determinat.
  3. La perdua econòmica de determinats productes, axafats, desparellats o deteriorats,amb la perdua d’algun botoó o cremallera que no funcioni, i alguns d’ells, potser, directament al rebuig.
  4. El cost addicional d’aplegar, retornar-ho al lloc on estava i que correspongui, en hores suplementàries de dedicació del personal…
  5. Una sensació del possible client a que qualsevol peça de vestit hagi estat en la mateixa situació.

Hem de comprar en funció de les nostres necessitats, i valorar aquestes d’una forma austera en el sentit de que els recursos utilitzats per a la confecció de les peces de roba, son limitats, i per tant al final estem valorant i defensant un consum més respectuos, i una ajuda a la supervivència del nostre planeta.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.