D42,,- 100 anys del “Régimen Obligatorio de Retiros Obreros”…

Si el segle XIX, va representar la transformació organitzativa i politica d’Espanya, el segle XX ha estat el de la regulació de les relacions laborals i socials, i moltes de les avantatges actuals tenen els seus primers principis fa un segle; les reglamentacions laborals, els drets dels treballadors i la seva seguretat, els convenis col.lectius, les pensions de vellessa, o la generalització de l’assistència sanitària són èxits d’aquests darrers anys.
Aquesta entrada vol reflexar aquesta primera realitat, per mitjà d’aquest document de la “Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros”, on també es reprodueix un extracte de la normativa de 1919, i a la vegada afavorin la necessitat d’un estalvi, com un recurs per moments dificils.
He reproduït una part del resum de’aquest procés, extret de la web de la “Seguridad Social”, i que ens pot ajudar a comprendre les diferents etapes :


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.