L177,,- L’aigua tractada als nostres restaurants : una realitat que s’imposa…

Text al darrere de les ampolles d’aigua…

La setmana abans de Nadal 2022, en un viatge, a Lleó i Oviedo, hem va sobtar demanar aigua natural, i que portessin una ampolla amb aigua tractada com, cada vegada, s’està imposant més.

Aquesta Setmana Santa hem estat menjant a “La Barbacana” (Santa Coloma de Queralt), on ens van oferir aigua tractada : una d’aquelles accions que s’agraiexen atès el procés de canvi climàtic.

Després de la pandèmia, i d’aquesta sequera, no podem continuar fent el que feiem fa anys, i tornar a les inèrcies consumistes, com sinó haguéssim après de la feblesa de les nostres seguretats i de, com un “coronavirus” , pot fer aturar el món.

El nom d’auesta entrada té un efecte molt positiu, en la mesura que incorporem nous restaurants, bars, i altres establiments perque ofereixen aigua embotellada tractada, i a tal d’exemple :

  1. L’estalvi en el trasllat de les ampolles del manantial, als diferents punts de venda, el cost en carburants i en hores de treball.
  2. L’estalvi en la producció d’ampolles, i dels recursos i primeres matèries que incorpora (taps, etiquetes…).
  3. La reducció de deixalles al contenidor del plàstic, amb ampolles d’un sol ùs.
  4. La millora ambiental, per possibles escombraries al bosc, als rius o al mar, del temps també de degració dels mateixos plàstics, i l’integració dels microplàstics a la cadena alimentària, per mitjà dels peixos i altres animals que els consumeixen.
  5. La reutilització dels envasos de vidre, la durada d’aquest, i la imatge d’implicació que demostra l’establiment, amb una acció, per a reduir els efectes positius del reciclatge.

En moments de sequera extrema, com l’actual hi ha molta gent què dubtem què, els els mateixos brolladors, no hagin sortit afectats, i es pugui mantenir el mateix ritme d’embotellament sense restriccions o tractaments.

Valorar als restaurants què ho han implementat, és un signe de què, salvar el nostre planeta, es posible…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.