M08 – Descendents de la Gertrudis Monés Busquets… (FAM02)

A la web de “family search” hi ha el registre d’un acta de bateig (a l’església de Sant Boi de Llobregat d’en Jaume Salvador Vicenç Marti i Monés, (fill de Salvador Marti i de na Gertrudis Monés), amb data 17 de juny de 1881.
La Gertrudis Monés ja figurava a l’arbre general de 1996, al full A1, sense que es coneguessin aquestes dades; revisant l’índex general de l’arbre de 1996, trobem una sola Gertrudis Monés.
A través de “geneanet” coneixem que el segon cognom d’en Salvador Marti era Ravella; s’havien casat a l’església de Sant Boi (al poble de Sant Boi de Llobregat), el dia 26 d’agost de 1876 i, al mateix document, consta que ella havia nascut l’any 1847.

Fa poques setmanes en una visita a l’Arxiu del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, vaig tenir ocasió de consultar aquesta acta de casament, que reprodueixo :

D’en Salvador Marti, es diu que es nat i resident a la Parroquia de Sant Boi, que tenia 41 anys en el moment del casament, i que era fill d’en Juan (Marti) de Sant Boi i de Narcisa (Ravella), de Santa Coloma de Cervelló; la Gertrudis tenia 29 anys d’edat, i era natural del Prat de LLobregat, i els seus pares eren en Jaume (Monés Riera), i na Gertrudis Busquets, i no especifica en quin lloc residia quan es casa.

Del contingut de l’acta, si esmenta : “…obtuvo ella el consejo favorable de su padre, fueron examinados de doctrina cristiana, confesaron y comulgaron de todo lo cual certifico…”


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.