M18 – 100 anys del Saló de l’Automòbil de Barcelona ? : en Jose Pedro Monés va inaugurar la primera edició…l’any 1913 (CUB04)

Fa uns dies ha obert les portes el “de l’Automovil de Barcelona” (conegut ara com Automobile Barcelona), i que a la propaganda s’exhibeix com el del Centenari de la Primera Exposició.
Encara que “La Vanguardia” en un reportatge del 29 de gener d’aquest any, inclou el següent comentari :
“Aunque la primera edición del Salón Internacional del Automóvil de Barcelona no tiene lugar hasta 1919, la Exposición de 1913 que parte de iniciativas individuales es un importante precedente que muestra el interés creciente por el automóvil en la Ciudad Condal. Entre esta Exposición y la primera edición oficial del Salón transcurrieron seis años”.
Reproduim la noticia a la premsa de l’època (d’aquest saló de 1913) en que hi consta la participació del Sr. José Pedro Monés y  Mauri, persona destacada de la societat barcelonina, i del qual tindrem ocasió de comentar la seva presencia en diferents institucions; en aquest cas formava part de la Junta Directiva del “Real Automóvil Club de Catalunya Racc” en diferents anualitats.
Si fos cert el que “La Vanguardia” ho redueix a una sencilla exposició de particulars” no caldria haver-ho inaugurat per el Racc, el com es justificaría com industries automovilístiques de l’epoca hi anessin amb stand oficial (entre d’altres i com es veuen a les fotografies : Benz, Ford, Hispano Suiza, Delahaye, Pneu Les Gaulois, Hispano Suiza, Pilain, Pilain, Ciclos Sanroma, Georges Roy…), i com la premsa ho entengues com un “Saló del’Automobil” com cal.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.