L03 – Francesc Aymerich, pages de La Cirera (158?-xxxx) i el seu fill Jaume Aymerich (161?-xxxx)(H02)

El cognom Aymerich (i/o Aimerich) s’ha conservat a la Cirera; ja el trobem als fogatges mes antics i ara es el cognom d’una de les families del poble; no obstant no tinc pas documentada la presencia permanent entre ambdues referències.
Localitzem, a l’index, el registre del seu casament a Santa coloma de Queralt (dispositiva 510 – llibre de matimonis de 1631-1727) :

I a la dispositiva 25 del esmentat llibre, el contingut de l’acta correponent :

De l’ofici sembla que digui “calceter”; sembla ser que existia aquest ofici, que erem artesants (menestrals) que tenien aquesta especialitat minoritaria que consistia en fer mitges, o que les ven. Al segle XV es separen del gremi de sastres algunes especialitzacions, com els robavellers (compra i ven roba usada), els giponers (fabricar i vendres gipons que son peces de vestir amb manigues) i els pellers (veienroba als encants i feien vestits sense mides)…
Les amonestacions es fan nomes a Santa Coloma de Queralt, per tant ens podria indicar que feia temps que hi residia a Santa Coloma.
“…amb Hysabel Donzella filla legitima y natural de Bernat Naba ¿ pages de lavila de Agolada (segurament Igualada) habitant en la pro? vila de Sta Coloma…”
Mes enlla d’aquesta referencia, no ha estat possible la localització de nous registres : he consultat pagina a pagina perque no hi hnn indexs dels llibres), fins al 1650, els registres de baptismes de Santa Coloma de Queralt; els llibres d’obits corresponents des de la data del seu matrimoni, sense un resultat positiu. Cal a dir que la manca d’indexs, la informació minima dels intervinents a cada acta, i una ortografia, a vegades poc clara, podria hever fet cometre alguna errada en la localització i/o identificació.
La manca de fills revisada fins a quince anys despres del seu matrimoni), es prou signifiativa com per intuit un posible canvi de residencia, fet que també ho corroboraria el no haver-hi cap acta de defunció de ambdos conjugues; tampoc es detecten en aquest periode altres familiars amb cognoms Aymerich o Naba, a Santa Colona de Queralt.
Esperem que mes endavant poguem trobar alguna referencia mes…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.