L23 – La llevantada d’aquesta nit a Montblanch, i l’Arxiu Comarcal (N01)

He tingut ocasió d’anaren diferents ocasiona als Arxiu Comarcal, per a consultar documentacions que tinc preparades per a aquest bloc, i certament les imatges del Pont Vell, i del Raval de Santa Anna, on s’ubica la seu de l’Arxiu ens han impactat.
El Pont Vell, dona al mateix Raval de Santa Anna, i l’edifici del Arxiu, es la darrera edificació (abans dels riu), i es l’edifici historic de l’antic Hospaital de Santa Magdalena, que a ulls de fora sembla ha quedat dempeus.
Una altra cosa son els fons dipositats a l’Arxiu, la majoria en paper, i molt sensibles a l’aigua i a la humitat, i que esperem puguin ser recuperats en la seva totalitat.
He d’agrair la feina i dedicació del personal de l’Arxiu, i la seva disponibilitat a facilitar la consulta de qualsevol document, però també vull destacar la validesa e importancia dels fons dipositats (la majoria de petits ajuntaments de la comarca) i de fons personals, de l’administració i d’entitats, però sobretot l’importancia que aquestes documentacions tenen per a explicar l’evolució de la historia de cada indret.
En comarques com la Conca de Barberá aquestes documentacions son petits rastres documentals, per a coneixer el passat, especialment quan no tenim altres alternatives-
No voldria finalitzar aquestes linies sense reiterar l’esforç i el plantejament de l’Arxiu del Bisbat (AHAT), en la digitalització dels llibres parroquials, una eina complementaria molt valuosa per a ratificar moltes dades.

Detall del pou i del petit claustre de l’edifici
Façana principal de l’edifici, on té la seu l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberá

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.