L39 – El quadre de La Cirera : ratificació de la meva hipòtesi…(C09)

Fa uns dies vaig rebre un correu d’en Silvestre Pala, que es el President de l’ACBS (Associació Cultural de la Baixa Segarra), entitat de la qual soc soci, i a qui li havia comentat aquest tema, per a veure la seva opinió.
En la seva resposta, hem ratifica el lloc com de L’Església de Bell.lloc de Santa Coloma, i l’autoria del quadre d’en Magí Batlle i Esteve, que va morir l’any 1991, a Santa Coloma. Junt amb el seu germà (també pintor) varen estudiar a la Llotja de Barcelona.
L’Antoni tenia una pintura més acurada, i havia guanyat algun premi a la Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi; en Magí era un artista amb una producció mes prolífica : pintava i dibuixava en qualsevol material (paper, cartró, fusta…). Quasi sempre els motius de les seves obres eren temes costumistes: pagesos, ramats, paisatges…; quan va morir es van trobar, al pis on vivia, ple de dibuixos i pintures i algunes d’elles es deuen conservar a l’Ajuntament.
Alguns dels quadres d’en Magí Batlle i Esteve es troben en col·leccions privades i algunes obres propietat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt; algunes de les obres dels germans Batlle, es van poder veure a l’exposició que es va fer, fa uns set anys, amb motiu de l’Any Nogué i on hi havia també una representació de l’escola colomina, amb altres pintors representatius.
Us adjunto la ressenya que en va fer l’any 2013, el diari “Avui”, d’aquella exposició:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.