D03 – Beneficis que comporta una col.lecció… (a3)

En aquest repàs inicial del que es, i del que ens aporta fer una col·lecció, m’agradaria resumir unes característiques, o qualitats bàsiques, que es desenvolupen, tant si parlem de joves com de persones grans, i amb independència del tipus de col·lecció que fem :

a.ordre i organització : encara que sigui una activitat d’esbarjo, cal tenir una certa cura en la forma en que presentem els diferents objectes, i com els podrem localitzar amb facilitat.
b.mètode i memorització : per anar creixent cal memoritzar o tenir un llistat de tots els elements i varietats de que disposis, al efecte per no fer compres repetitives.
c.responsabilitat ; aprendre a cuidar el que tenim, preservant-ho de possibles riscos…i a tenir cura dels mateixos.
d.custodia : potser que els elements de la teva col·lecció siguin vulnerables a algun agent extern (humitat, …) cal garantir la seva conservació, evitant espais on puguin deteriorar-se, trencar-se o fer-se malbé.
e.estalvi : cal tenir molt clar quin son els paràmetres de la teva col·lecció, en funció dels recursos i dels límits que t’hagis imposat; sempre es important dir NO segons el preu
f.constància i perseverança : cal ser constant, i aprofitar el moment que trobem la peça esperada.
g.paciència : saber esperar;´no cal fer la col.lecció amb preses.
h.sociabilitat : conèixer altres col·leccionistes amb les mateixes inquietuds, et facilitarà el coneixement de noves persones, y a tenir empatia
i.col·leccions mixtes, de vegades caldrà dotar a la nostra col·lecció d’elements complementaris que en facilitis el seu us i manteniment (manuals, llibres…).
j.coneixements mecànics i habilitats manuals : a algunes peces, caldrà que les reparis, o les posis en funcionament, periòdicament, per a garantir el seu funcionament.

Pensar sempre que una col·lecció casi mai té un final…sempre hi haurà una peça, una varietat, un quelcom que encara pot especialitzar més el que tenim


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.