C17 – Números en el temps i temps de numeros : 22.02.2020…

El números sempre tenen casualitats i, quan parlem de temps, son una excusa perfecta per a fer-ne aniversaris i festes, tant a nivell personal, d’entitats, col.lectius…; sempre celebrem amb més ènfasi aquelles esdeveniments on el número s’arrodoneix, per exemple, als períodes acabats en 5 o en 10…
Curiosament hem començat un any en que el mil.leni i el decenni coincideixen amb dues xifres. La coincidència de dia,mes i any, en que totes les xifres siguin el 0 i el 2, ha passat aquest mes de febrer amb els dies 2, 20 i 22, i deurà passar als anys 2022, 2222, abans de que acabi el segle.
Com recordem les altres ocasiones en que ha passat ?
Any 1010 :
El mapa peninsular es prou confús i modificant-se en períodes en que els atacs dels àrabs, fan retrocedir la frontera o, en altres, que les campanyes dels regnes i dels Comptats, fan avançar les possessions territorials.
Us adjuntem un mapa orientatiu de l’època :

aaDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.