M43 – CERCANT : Teresa Albareda i Monés… (FAM11)

Cercant a les hemeroteques he trobat aquesta inserció al diari “La Corona”, d’una subscripció/agraïment al Sr.Salustio Olázaga, el qual ressenyarem mes avall.
No he localitzat més dades sobre el naixement, matrimoni, i/o fill(s), o la defunció de la Teresa Albareda; nomes podem intuir que es tractaria d’una persona instruïda, implicada i coneixedora del mon polític i social, amb independència i recursos econòmics (tant per via d’herència, com per haver quedat vídua, extrems que en cap cas podem ratificar). En aquesta llista d’agraïment hi apareixen aproximadament un 40 per cent de dones, fet prou important per a la societat de la Barcelona de mitjans del segle XIX, anterior a l’expansió que promourà el Pla Cerdà.
Aquestes dades que, avui per avui, no intuïm el seu enllaç amb l’arbre general, no vol dir que les deixem apart, ans el contrari, estem segurs que alguna cerca, ens facilitarà detalls que ens hi ajudaran, i que esperem poder comentar…

Ressenya del diari on hi consta la Teresa Albareda Monés
Ressenya d’un altra edició de “La Corona”, en que hi han noves adhesions, i el detall dels indrets on es poden fer les subscripcions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.