L70x- Els noms de carrer de La Cirera… (C15)

Si passegem per els diferents carrers de La Cirera, no estant rotulats, llevat del carrer Major;  el “Cadastre” en té set d’identificats, i aixi ho reproduim. Una altra cosa es que hi hagi una denominació popular, o del passat, amb que es conegui tal o qual carrer :

Carrer Arc : carrer que s’inicia al carrer Major, d’on surt en paralel al mateixde baixada respecte del primer, amb el qual forma una paret; en la seva totalitat té forma d’”U”, on la part central es el pati de la casa num del carrer Major. El primer tram paralel al carrer major es una paret que salva el desnivell, a la part seguent hi ha les entrades de les cases 1 (sota de Cal Teclet), 3 (Can Canela), i a la darrera part de la “U”, hi ha el numero 5. Finalitza el carrer amb una portalada per on hi creua, a sobre. Llargada aprox. 27 metres.

Carrer de Baix : carrer que comença a l’alçada de l’absis de l’esglesia (ma esquerra) i finalitzat a la portalada d’entrada posterior de “Can Canela”; també, a un altra nivel, s’accedeix a una porta de “Cal Teclet”. Llargada aprox.  39 metres

Carrer Bonavista : o carrer/cami de Llorac, comença darrera a l’absis de l’esglesia i avança per la part dreta de la mateixa en dirección al carrer Castell; despres de l’esglesia continua amb el lateral del cementiri i finalitza aproximadament a l’encreuament amb el carrer del Forn i el començament del carrer Castell. Largada aprox. 66 metres.

Carrer del Castell : comença com a continuació del carrer de Bonavista) que arriba fins a la part alta del poble, i continua amb una baixada en coble curva fins a recuperar el carrer Major en el seu tram inicial. Llargada aprox. 190 metres.

Carrer Costa : es el carrer de les escales; s’inicia al al carrer Major, entre les cases de Cal Segura i de Cal Gravat). El carrer comunica els carrers Major i el del Castell.
Podria ser que el nom vingues per una traducció al català de “Cuesta”. Llargada aprox. 18 metres.

Carrer del Forn : carrer que comença al carrer Major (entre els números 13 i 15) i finalitza uns metres mes enllà. No hi ha finques identificades amb aquest carrer, jaque a ma dreta hi ha la paret lateral del local del Forn, i a ma Esquerra un espai arbrat comú. Agafa el nom d’un forn de calç que hi ha a l’indret, encara que molt encerclat a l’edificació. Llargada aprox. 21 metres.

El número 15 correspon al carrer Major, local social

Carrer Major :carrer principal i transversal del poble, on hi conflueixen la majoria de cases, dels carrers, l’Esglesia i el forn/local social. Té una llargada aprox. 280 metres. S’inicia aproximadament a la bascula, i finalitza a l’altra part del poble, al ajuntar-se amb el carrer del Castell.

Plaça de l’Esglesia : Nom que apareix en el document de la immatriculació de les propietats de l’esglesia; no té una identificació definida, però suposem que correpon als espais d’acces a l’esglesia i al cementiri.

Plaça Major : Nom popular amb que s’identifica l’espai mes ample del carrer Major, on habitualment ha estat el lloc dels dinars i dels balls de festa major.

El número 15 es el local social…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.