M53x- 25 anys dels primers números de “Monés” i “Monesades”… (TRO03)

Aquest any s’han acomplert els 25 anys de, les primeres revistes de la família, : “Monés” i “Monesades”, que van ser un recull de l’activitat familiar i, divulgativa, de la nostra història.
Son anys en que vàrem poder gaudir, entre tots, de la generació de més edat, compartir les trobades, i la festa bianual, que es reunia, e incrementava el nombre de participants, edició rere edició, en aquells anys.
Al primer número de “Monés”, hi trobem una presentació d’en Jordi Mones Pujol-Busquets (traspassat, fa uns mesos, als 91 anys), un article sobre el badaloní Joan Marti Costa, un altra sobre els primers pobles on es van viure els Monés arribats d’Occitània : Cornellà de Llobregat, un de “Can Monés”, masia del Prat propera a l’Aeroport i un recull de, les darreres trobades, dels naixements i defuncions.
Al primer “Monesades”, hi trobem entrevistes a Anton Monés Tort i Maria Monés Bilbeny, fetes per els joves, un còmic a doble cara, d’en Marc Monés Cera, i una darrera pàgina de mots encreuats; hi varen participar vuit joves Monés.
Aquelles trobades ens varem permetre a tots compartir i gaudir de la generació més gran, i afavorir el contacte amb Monés d’altres branques; el temps ens ha demostrat que els telèfons mòbils i les seves aplicacions, han superat les expectatives, ens han simplificat i apropat la conversa i la fotografia i han estat l’element de relació, especialment en el confinament.
Aquesta vinculació familiar, propiciada i animada per en Josep Monés Roses i el seu germà Llorenç, ha estat el solatge per a les noves generacions que hi han crescut participant-hi, d’una nova forma de relació entre tots els Monés, i d’uns membres que han anat arrelant i fent camí a molts indrets…; la forma en que tots ho vàrem viure continua essent un relat fort, que ens identifica…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.