C30.- La competència és bona, per sumar…(3)

Un bar al costat d’un altra (davant mateix de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt).

Tenir competència, en un entorn proper, sembla com molt negatiu : són aquells establiments veïns que fan i/o ofereixen el mateix que nosaltres, i ens podrien fer minvar la nostra clientela i els nostres ingressos; el que tindríem és un repartiment dels mateixos clients, quan aquests no s’han incrementat, substancialment…
Per revertir la situació un increment de possibles nous clients podria produir-se per l’alteració i/o nous condicionants que milloressin el moviment potencial dels mateixos; per exemple si hi ha l’obertura de nous edificis, col·legis, oficines, estacions de transport, modificació de la circulació, canvis de sentit de la mateixa, o millora de les places d’estacionament, a l’entorn…
Si no es donessin circumstàncies externes que poguessin afavorir aquest increment de clients, s’entraria en una guerra d’estratègies per guanyar negoci al establiment de la competència ja que, al final ens els restaríem els uns als altres. Una espiral negativa que dificultaria mantenir el nivell de qualitat, i perjudicaria la nostra capitalització i rendibilitat, o el que es el pitjor ambdós establiments en resultarien perjudicats.
Aquestes estratègies podrien ser : abaixar preus, oferir descomptes i promocions fora dels períodes habituals, baixar el nivell o marques dels nostres productes, fer ofertes sense rendiment…

Per contra, si som capaços de treballar conjuntament i, el client així ho percep, podem fidelitzar-los amb més facilitat i, a la vegada ampliar i complementar l’oferta, captant-ne de nous.
Un dels punts més importants, és tenir la seguretat del que fem i oferim : rebrem un reconeixement dels clients amb qui tractem i, un coneixement de la societat que ens envolta, de quins són els nostres punts forts, d’aquells que incideixen en el nostre èxit i ens singularitzen, i també recuperar els clients veïns, els més propers que, potser, per manca d’hàbit de no consumir el comerç de proximitat, no ens tenien identificats amb el que oferim.
Però, mirant endins, també hem de cuidar el negoci, la seva ambientació, il·luminació, una bona gestió, un personal atent i proactiu, la capacitat de tenir plans B respecte d’incidències, el diversificar l’oferta de productes i serveis, de tenir productes propis o diferenciats…
Amb els propietaris dels establiments de la competència hem de ser-hi professionals i respectuosos, fer-hi un seguiment lleial, i ser capaços de compartir espai i taula, en entitats on hi siguem socis i/o membres de la Junta, o en espais i reunions en que anem a defensar els interessos col·lectius o de sector…Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.