C31.- Cada inversió… ha de tenir el seu objectiu.

Cada projecte empresarial és dinàmic i té l’objectiu de generar recursos de forma mantinguda per atendre la seva viabilitat, i obtenir un resultat positiu que el consolidi .
Aquest dinamisme fa que hi hagin adaptacions : unes vegades per el propi creixement del negoci (nous empleats, noves necessitats de fabricació o d’estocatge…), d’altres per la pròpia evolució tecnològica què provoca noves demandes al mercat (noves maquinàries, o nous equipaments informàtics), i d’altres potser més decoratius i d’imatge (nova decoració, mobiliari, zones d’atenció al client, publicitat…).
Apart d’aquest creixement “extern” hi ha un creixement més “estratègic”, quan l’empresa opta per afrontar nous reptes, noves línies de negoci, o quelcom transformador.
Sigui per un motiu o altre, de forma cíclica, hem de fer inversions “a mig o llarg termini”, intentant que ens donin un marge suficient per aquest nou cicle periòdic.
Al meu entendre, el criteri principal d’una inversió hauria d’estar orientat a donar un salt qualitatiu per obrir noves oportunitats.
És un bon moment per calcular també l’endeutament necessari, aquell que podem anar retornant periodicament, tant en quantitat com en termini, d’acord amb les possibilitats i recursos de l’empresaDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.